+++ Gratis levering met onmiddellijke ingang!* *Leveringen naar eilanden en bergstations zijn uitgesloten. +++

Alle producten

SoloPort

SOLOPORT Logo

Duurzame zonnetechnologie met 100% groene stroom. Ontdek de unieke oplossing in de mobiliteitsrevolutie met onze off-grid solar carport en maak gebruik van milieuvriendelijke technologieën om schone stroom op te wekken. De zonnecarport van SoloPort is absoluut onafhankelijk van het algemene elektriciteitsnet en kan vrijwel overal worden geplaatst. Vertrouw op de mobiliteit van de toekomst en zet een grote stap in de richting van duurzaamheid.

SoloPort staat als geen ander merk voor toekomstgerichte energieconcepten

Het merk SoloPort staat voor een duurzame toekomst waarin elektromobiliteit en hernieuwbare energiebronnen een belangrijke rol spelen. Als bedrijf streven we ernaar onze klanten innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen te bieden die het dagelijks leven gemakkelijker maken en helpen hun CO₂-voetafdruk te verkleinen. Wij geloven dat een klimaatvriendelijke toekomst niet alleen noodzakelijk, maar ook haalbaar is als we er samen aan werken. Alle producten van het merk SoloPort betekenen hulpbronbesparende en kosteneffectieve oplossingen voor dagelijks gebruik en het hoogste niveau van kwaliteit en gemak voor onze klanten. Zoals de merknaam SoloPort suggereert, omvat dit oplossingen voor buitenruimte, zoals carports, in combinatie met hoogwaardige fotovoltaïsche systemen. Dankzij effectieve opslag- en controlesystemen worden deze verder ontwikkeld tot een geavanceerd alles-in-één systeem en tot volle wasdom gebracht.

Een zelfvoorzienende zonnecarport met een krachtige besturingskast onder het dak

Onze solar carport biedt niet alleen de mogelijkheid om uw elektrische wagenpark van 100% groene energie te voorzien, maar ook om andere accu's of apparaten op batterijen zoals e-bikes en elektrisch gereedschap comfortabel en veilig op te laden en alle elektrische apparaten ter plaatse te gebruiken. Met deze veelzijdigheid in de toepassingsmogelijkheden van zelf opgewekte schone energie zet u een beslissende stap in de richting van de energietransitie.

Het unieke en innovatieve aan deze carport op zonne-energie is dat hij onafhankelijk van het algemene elektriciteitsnet kan worden gebruikt en op bijna elke locatie volledig zelfvoorzienend kan worden geëxploiteerd zonder voorafgaande goedkeuring van het Bundesnetzagentur. Dit geeft u de vrijheid om bijna overal gebruik te maken van hernieuwbare energie zonder afhankelijk te zijn van het openbare elektriciteitsnet en de bureaucratie die daar soms mee gepaard gaat.

Wij zijn pas tevreden als u tevreden bent. Daarom leggen we grote nadruk op het gebruiksvriendelijk en intuïtief maken van onze producten. Ons interne team van deskundigen is toegewijd om u voor en na uw aankoop de best mogelijke service te bieden en u bij elke stap te ondersteunen.

De SP40/5-1 zonnecarport

De carport op zonne-energie met een krachtige batterijopslag van 40 KWh, met een maximale bruikbare capaciteit van 30 kWh, werd vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en is dankzij zijn uniekheid een noviteit op de markt voor afdaken voor auto's. Alle gangbare elektrische voertuigen van uw bedrijfswagenpark kunnen volledig onafhankelijk van het net met groene energie worden opgeladen.

Het dak van de carport bestaat uit 12 krachtige zonnepanelen. Met een vermogen van 420 Wp per module zorgen ze voor een maximaal vermogen van 5 KW. De frameconstructie, gemaakt van bijzonder duurzame aluminium profielen, biedt optimale bescherming tegen de elementen met een intrekbare hoogte en breedte van elk 3,5 m en een lengte van 6 m. Het dak van de carport is gemaakt van een speciaal materiaal. Door de ideale dakhelling van 10 graden voor het opwekken van zonne-energie is de zonnecarport geschikt voor voertuigen met een maximale hoogte van 2 m op het laagste punt.

Bedrijven staan vaak voor de uitdaging om voertuigen en machines efficiënt en kosteneffectief te gebruiken, en soms op locaties die niet direct aan het gebouw en dus aan de stroomvoorziening grenzen. De zonnecarport SP40/5-1 biedt niet alleen een duurzame oplossing voor het opladen van elektrische auto's, maar ook tal van andere voordelen voor uw dagelijkse bedrijfsbehoeften. Dankzij zijn afmetingen is de carport ook ideaal voor voertuigen zoals elektrische bestelwagens, diepladers, minibusjes of stationwagons met hoog dak (voertuighoogte max. 2 m). Bovendien kunnen dankzij de geïntegreerde twee 230 V-aansluitingen ook andere accu-aangedreven eindapparaten veilig met duurzame energie worden opgeladen. Last but not least biedt de carport een overdekte werkplek om voertuigen en machines beschermd te kunnen bedienen.

Tastbare voordelen die de solar carport met zich meebrengt

Duurzaamheid

Door het gebruik van zonnepanelen verkleint u uw CO₂-footprint en draagt u actief bij aan de bescherming van het milieu. Door groene stroom te laden neemt u afscheid van fossiele brandstoffen voor energieopwekking en levert u een waardevolle bijdrage aan het behoud van ons milieu.

Onafhankelijkheid

Door zijn onafhankelijkheid van het openbare elektriciteitsnet kan de SoloPort zonnecarport bijna overal worden geïnstalleerd zonder dat een soms dure netaansluiting nodig is. De zonnecarport is eenvoudig te installeren en biedt een hoge mate van flexibiliteit en onafhankelijkheid van elektriciteitsleveranciers, wat met name voordelig is in landelijke gebieden en op bedrijfsterreinen*.

Duurzaamheid

De zonnecarport is vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en bestaat uit stevige aluminium profielen die ontworpen zijn voor een lange levensduur. Dit materiaal is uitstekend bestand tegen weersinvloeden en corrosie. Bovendien zijn de hoogwaardige lithium-zonnepanelen uiterst robuust en duurzaam, zodat ze jarenlang efficiënt stroom kunnen opwekken.

Esthetiek

De zonnecarport van SoloPort maakt indruk met zijn slanke en esthetische ontwerp. De constructie past harmonieus in vrijwel elke omgeving. Het materiaal vereist geen extra verf of uitgebreide poedercoating die in de loop der jaren kan verweren, maar overtuigt door zijn natuurlijke en vooral consistente schoonheid.

Veelzijdigheid

Het ruime ontwerp en de hoge stabiliteit zijn perfecte voorwaarden voor een overdekte werkplek, bijvoorbeeld om machines of voertuigen te beschermen en te bedienen. Bovendien maakt de integratie van stopcontacten aan de buitenkant van de kast het gebruik van groene stroom voor diverse andere apparaten mogelijk.

Kostenbesparing

Dankzij de autonome stroomvoorziening door de zonnecarport SP40/5-1 van SoloPort hoeft u zich minder zorgen te maken over de stijgende elektriciteitsprijzen als het gaat om het opladen van uw elektrische voertuig. De in de schakelkast geïnstalleerde accuopslag kan tot 40 kWh opslaan. Hierdoor kunt u uw elektrische auto zowel overdag als 's nachts of bij ongunstige weersomstandigheden opladen.

Intelligentie

De bijbehorende app biedt handige monitoring van de belangrijkste kengetallen, zoals de actuele laadtoestand van de accu of de actuele stroomopwekking van de zonnepanelen. Al deze informatie is toegankelijk vanaf elke locatie (internetverbinding vereist). Statistieken en live metingen kunnen direct en zonder vertraging worden bekeken en geanalyseerd.

Eenvoud

Aangezien de zonnecarport een stand-alone systeem is, is geen registratie bij de Bundesnetzagentur nodig: noch voor de geïntegreerde wallbox, noch voor het fotovoltaïsche systeem is goedkeuring of registratie bij de netwerkexploitant vereist*.

carport op zonne-energie
carport op zonne-energie

* In Duitsland kan, afhankelijk van de deelstaat, een bouwmelding of een bouwvergunning vereist zijn. De basis hiervoor is het betreffende bouwbesluit van de deelstaat, informeer u voor de installatie bij de voor u verantwoordelijke instantie. Wij kunnen geen informatie verstrekken over de wettelijke voorschriften buiten Duitsland. Neem voor meer informatie contact op met de voor uw project verantwoordelijke overheidsinstantie. Aanvaarding door een elektricien wordt aanbevolen.

Onze topverkopers