+++ Gratis levering met onmiddellijke ingang!* *Leveringen naar eilanden en bergstations zijn uitgesloten. +++

Alle producten

Opslagrekken

Header

Welke legplank past bij mij?

Houten bodem
26,90
lees meer
Spaanplaat, voor de opslag van droge opgeslagen goederen, b.v. kartonnen dozen
Thermisch verzinkte stalen vloer
31,90
lees meer
Voor de opslag van bijv. vloeistoffen en gevaarlijke stoffen
Thermisch verzinkt rooster
45,90
lees meer
Voor de opslag van bv. aarde, vloeistoffen en gevaarlijke goederen

Selecteer uw opslagrek

Breedte
Attribute
Hoogte
Attribute
Diepte
Attribute
Aantal niveaus
Attribute
Editie
Attribute

Opslagrekken Topseller

Bekijk

Type LR2000 opslagrekken voor bay loads tot 2.000 kilogram

Type LR2000 opslagrekken

Onderdelen

 1. Staanders
 2. Doorsteekbeveiliging
 3. Afstandhouder
 4. Dwarsbalken
 5. Lastplaat
 6. Axiale afmeting (traveelengte)
 7. Bescherming tegen botsingen
 8. Ondersteunt

In één oogopslag

 • Hoogte legborden: 2 m - 4 m
 • Dieptes verkrijgbaar in 40 cm, 50 cm, 60 cm, 80 cm of 120 cm
 • Dwarsbalken zijn de lastdragers van een opslagrek. Individueel in hoogte verstelbaar in stappen van 5 cm. Verkrijgbaar in 110 cm en 220 cm
 • Verschillende steunen, uitgebreid assortiment accessoires
 • Alle onderdelen inbegrepen
 • Eenvoudige montage

Kwaliteit van onze opbergrekken - Vrijwillige controle van de opbergrekken

We onderwerpen onze opslagrekken elk jaar aan regelmatige en vrijwillige externe kwaliteitscontroles. De opslagrekken worden getest op belasting, stijfheid en stabiliteit. De maximale legbord- en vakbelasting van de industriële stellingen vindt u op de belastingsplaatjes die bij de levering zijn inbegrepen.

Vak-, legbord- en puntbelasting van de industriële stellingen

Puntbelasting, plankbelasting en baybelasting

a) Puntbelasting

De krachten die op een punt op de vloer inwerken, ook wel individuele belasting genoemd.

b) Legbordbelasting

Geeft de maximale draagkracht van een enkele plank aan met een gelijkmatig verdeelde belasting per dwarsbalkniveau. De maximale plankbelasting hangt onder andere af van de dwarsbalklengte.

c) Kastbelasting

Beschrijft de maximale totale belasting van de stelling met een gelijkmatig verdeelde belasting tussen twee staanders. De som van de individuele legbordbelastingen mag de toegestane vakbelasting niet overschrijden.

Eén rekkensysteem - 1000 verschillende varianten

De basisartikelen - staanders en dwarsliggers - vormen de basis voor alle artikelen in deze productcategorie

Eén rekkensysteem - verschillende varianten

1 systeem - talloze varianten

Voldoet aan de hoogste industrienorm

Afgestemd op uw werkgebieden

Modulair ontwerp: op elk moment aanvullen en uitbreiden

Gemakkelijk op te zetten en te demonteren

Exclusief van Topregal

Technische informatie over industriële stellingsystemen

Vloerbevestiging van de bodemplaat

 • Boor gaten met een diameter van 8 mm en een diepte van 80 mm
 • Blaas de gaten uit
 • Draai het boutanker in het geboorde gat
 • Draai de moer vast met een steeksleutel of iets dergelijks
Vloerverankering van de bodemplaat
Vloerverankering van de bodemplaat
Vloerverankering van de bodemplaatAxiale afmetingen van industriële rekkensystemen

De axiale afmeting beschrijft de breedte van een legbordstelling en de afstand tussen twee staanders. We bieden asafmetingen aan in breedtes van 110 en 220 cm. De asafmetingen kunnen vrij met elkaar worden gecombineerd. Configureer de benodigde industriële rekkensystemen individueel met de door u gewenste traveelengten. Dankzij het modulaire ontwerp kunnen de opslagrekken ook op elk moment worden uitgebreid.

Axiale afmetingen van de industriële rekkensystemen

De liggers vastzetten

Om de liggers vast te zetten, hebt u de volgende afzonderlijke onderdelen nodig: de voorgemonteerde staander, de ligger en de borgpen. Stel de voorgemonteerde staander op en hang de dwarsbalken aan beide zijden op de gewenste hoogte in het staanderprofiel met een raster van 50 mm. Tot slot hoef je alleen nog maar de borgpennen in het daarvoor bestemde gat in de dwarsbalk te steken. Zorg ervoor dat de laatste dwarsbalk minstens 50 cm voor het einde van de staander wordt geplaatst.

De traverses beveiligenDe traverses beveiligen

Plankdragers - voor iedereen de juiste

We hebben verschillende plankdragers in ons assortiment: Rooster, hout en staal. Hieronder informeren we je over de eigenschappen van de afzonderlijke versies.

Planksteunen

1. Roostersteun

De tralieplankdrager bestaat uit modules van 110 cm elk. Je steekt de stalen plank in de traverse om de plank vast te zetten en te stabiliseren. Het maximale draagvermogen is 500 kg bij een gelijkmatig verdeelde belasting. Legborden met gaas zijn ideaal voor het opbergen van gevaarlijke stoffen of vloeistoffen.

2. Houten steun

Onze houten legplankdrager is gemaakt van 25 mm dik spaanplaat. Je steekt de houten plank in de getrapte dwarsbalk om hem vast te zetten en te stabiliseren. Het maximale draagvermogen is 500 kg bij een gelijkmatig verdeelde belasting. Opslagrekken met houten planken zijn ideaal voor het opslaan van droge producten zoals dozen of opbergboxen.

3. Stalen ondersteuning

De stalen legborddrager bestaat uit modules van 110 cm elk. Je plaatst de stalen plank in de traverse om de plank te fixeren en te stabiliseren. Bij een gelijkmatig verdeelde belasting is het maximale draagvermogen 500 kg. Omdat stalen legborden afwasbaar zijn, zijn ze ideaal voor het opslaan van vloeistoffen zoals verf of olie.

Accessoires voor opslagrekken

Accessoires voor opbergrekken

1. Legbordverdelers

Creëer orde met onze legbordverdelers voor opbergrekken. Zo kunt u uw rekken efficiënt indelen om goederen, halffabricaten en grondstoffen snel te vinden en op te slaan of terug te vinden.

2. Afstandhouders

Afstandhouders worden gebruikt voor parallelle positionering van rijen rekken en voor bevestiging aan de muur.

3. Aanrijdbeveiliging

Een aanrijdbeveiliging wordt gebruikt om mogelijke schade aan de staander van het rek te voorkomen. Vooral hoeken moeten worden voorzien van aanrijdbeveiliging als er vorkheftrucks worden gebruikt. Elk aanrijdbeveiliging wordt geleverd met vier boutankers voor bevestiging aan de vloer.

4. Hoogtecompensatieplaten

Hoogtecompensatieplaten of vulplaten worden gebruikt om oneffenheden in de vloer te compenseren bij het opstellen van de rekken. Ze worden onder de bodemplaten gemonteerd en dragen bij tot de veilige werking van de stellingen.

5. Kasten en lockers

Het dagelijkse werk in werkplaatsen en magazijnen omvat een breed scala aan activiteiten. Er wordt veel gereedschap gebruikt dat altijd binnen handbereik moet zijn.

6. Gat & zijpaneel

De praktische geperforeerde wand maakt het mogelijk om gereedschap op te hangen en bespaart ruimte bij het opbergen van gereedschap en materiaal. Het zijpaneel is ideaal voor het opbergen van gereedschap, kleine onderdelen en werkmateriaal.

7. Opbergbakken met open voorzijde

De opslagbak met open voorkant maakt het mogelijk om kleine onderdelen overzichtelijk op te bergen en maakt eenvoudig orderverzamelen mogelijk. De inhoud is van buitenaf in één oogopslag te zien, zelfs als de open magazijnbakken op elkaar gestapeld zijn.

8. Ronde dwarsbalk

Voorkomt dat goederen en pakketten uit het opslagrek vallen. Goederen kunnen gemakkelijk worden vastgezet met de ronde dwarsbalk.

9. Magneetband voor etikettering

Magneetbandrol voor flexibele etikettering van schapvakken. Duurzame organisatie dankzij het afveegbare oppervlak.

10. Fietsenhouder

Ruimtebesparende haak voor het ophangen van fietsen. Hoogwaardige afwerking voor een lange levensduur. Eenvoudige bediening voor het ophangen en losmaken van fietsen.

Metalen opslagrekken en flexibele breedspanningsrekken

U kunt onze metalen opbergrekken bij ons bestellen als complete aanbieding of in losse onderdelen, bestaande uit dwarsbalken, legbordstijlen, legborden en nog veel meer, en deze flexibel aanpassen. Goed ontworpen industriële rekkensystemen maken het snel en gemakkelijk om uw nieuwe opslagrekken te monteren. De legbordbelasting van de rekken voor zware lasten bedraagt 500 kilogram, de legbordbelasting 2.000 kilogram - volledig aangepast aan de eisen in het magazijn. De rekken met grote overspanning zijn perfect geschikt voor een grote verscheidenheid aan opgeslagen goederen, vooral voor omvangrijke en zeer zware voorwerpen. De verschillende legborddragers van hout, staal of rooster bieden overeenkomstige voordelen, afhankelijk van de opgeslagen goederen. Stalen planken of stalen panelen zijn bijvoorbeeld perfect om vloeistoffen op te slaan, omdat u ze grondig kunt schoonmaken als er iets wordt gemorst.

Alle hier getoonde metalen opbergrekken kunnen later worden uitgebreid met extra staanders in de breedte of extra paar dwarsbalken. Met behulp van herschrijfbare witte magnetische tape kunt u heel gemakkelijk etiketten op de opbergplanken aanbrengen, die u op elk moment kunt afvegen en vernieuwen. Ons uitgebreide assortiment accessoires voor opslagrekken, elementen zoals magneetbanden voor etikettering, opslagdozen, geperforeerde en zijpanelen en nog veel meer maken het assortiment accessoires voor opslagrekken compleet.

Compatibele gereedschapskasten en lockers voor metalen opbergrekken

De metalen opbergrekken zijn door het speciale ontwerp van onze gereedschapskasten en -kastjes onderling compatibel en kunnen zonder montage worden opgeborgen of opgehaald. De dieptes van de brede rekken en de kastjes zijn zo op elkaar afgestemd dat ze perfect op de traverse van uw rekken rusten en zichzelf vastzetten. Gebruik deze praktische aanvulling om bijvoorbeeld werkkleding, gereedschap en andere materialen netjes op te bergen in een afsluitbare ruimte.

Inspectie van opslagrekken

Onze interne TOPREGAL stellingcontroleurs voeren graag de wettelijk verplichte jaarlijkse controle van uw stellingen uit. Op verzoek kunnen wij ook opslagrekken inspecteren die u niet bij ons heeft gekocht. Maak direct een afspraak voor uw volgende inspectie.

......lees meer