+++ Gratis levering met onmiddellijke ingang!* *Leveringen naar eilanden en bergstations zijn uitgesloten. +++

Alle producten

Transportinstrumenten & Heefapparaten

Nu uw bedrijf in beweging is, staat het transportmaterieel van Topregal vooraan.

Tijdens de dagelijkse werkzaamheden in bedrijven worden dagelijks goederen, materialen of zelfs kleine voorwerpen van A naar B vervoerd. Natuurlijk kan het meeste met de hand worden vervoerd, maar af en toe is het te veel of te zwaar. Voor elke afdeling van het bedrijf is er een geschikte transportwagen of -kar - afhankelijk van hoe groot of volumineus of hoe zwaar de te verplaatsen lading is. Vooral zware goederen mogen niet met pure spierkracht over lange afstanden worden verplaatst, maar moeten op een transportwagen, transportkar of, bij zeer zwaar materiaal, zelfs op een palletwagen worden geladen en zo veilig worden vervoerd. Dit is niet alleen gemakkelijk voor de rug, maar vermindert ook de kans op ongelukken voor de werknemer.

Transportmiddelen in het magazijn

Het klassieke toepassingsgebied voor transportmiddelen is het magazijn. Hier behoort het opslaan en uitslaan van goederen tot de core business. Of het nu gaat om een kleiner magazijn met rekken voor dossiers, dozen en kleinere materialen of een magazijn met zware rekken zover het oog reikt. In het eerste geval hebt u - afhankelijk van de hoogte van de rekken - wellicht een enkele ladder nodig om de in het bovenste gedeelte gestorte goederen te bereiken en een platformwagen voor het daaropvolgende vervoer. Platformwagens zijn hier verkrijgbaar in kleinere uitvoeringen als stalen platformwagen met een kleine laadruimte tot en met de grote laadruimte in de magazijnwagenvariant XL. In grotere magazijnen die zijn uitgerust met palletstellingen, worden gewoonlijk heftrucks gebruikt om met de handpallettruck direct onder de pallet te rijden, deze op te tillen en op de pallet te vervoeren, vooral in de lagere stellingsegmenten. Elektrisch bediende pallettrucks worden vaak gebruikt voor het snel lossen van goederen op het laadperron. Kleinere voorwerpen worden dan op een handwagen geladen en naar de gewenste locatie gebracht. Bij de behandeling van vaten of flessen in het magazijn zijn speciale flessenwagens of vatenrollers bijzonder geschikt, omdat deze zijn aangepast aan de speciale vormen.

Transportwagens in het kantoor

Zelfs in de kantooromgeving werkt niets zonder handige karretjes en transportwagens. Hoe worden drankjes voor de vergadering anders veilig naar of op de vergadertafel gebracht? Of zware poststukken zoals pakketten die aan werknemers worden uitgedeeld? Een tijdschriftenwagen of platformwagen is perfect voor het verspreiden van post - bovendien kan deze transportwagen in de variant "opvouwbare transportwagen" ruimtebesparend worden opgeborgen. Kleinere platformwagens of handvatwagens zijn ook populair voor het vervoer van kopieerpapier. Voor catering worden roestvrijstalen schappenwagens meestal gebruikt als serveerwagen. Roestvrij staal ziet er hier niet alleen goed uit, maar is door zijn gladde oppervlak ook heel gemakkelijk schoon te maken en is om hygiënische redenen populair voor het vervoer van voedsel.

Welk materiaal en welke banden zijn geschikt voor welk doel?

We hebben al kort aangestipt dat roestvrij staal vaak wordt gebruikt voor voedseltransport of als rekken voor voedselopslag (we zullen ons portfolio hier binnenkort uitbreiden). Hier overtuigt het materiaal van staal met een laag fosfor-/zwavelgehalte en een hoog chroomgehalte door zijn corrosievrije, in de volksmond roestvrije, eigenschappen. In het magazijn heb je ook slijtvaste materialen nodig die graag af en toe nat worden en die vooral opvallen zodat ze niet over het hoofd worden gezien. Daarom zijn de meeste transportmiddelen voor magazijngebruik verkrijgbaar in opvallende kleuren. Blauw is ingeburgerd voor transportwagens en deze tint is ook overwegend terug te vinden in het nieuwe assortiment Topregal transportwagens. Tenzij anders vermeld, zijn onze wagens gemaakt van gepoedercoate stalen buizen in RAL 5007 (glanzend blauw). Er zijn ook enorme verschillen in de wielen en zwenkwielen van onze transportwagens, die elk geschikt zijn voor het beoogde doel of de plaats van gebruik. Heel in het kort kan men bedenken dat harde wielen moeten worden gebruikt voor zachte vloeren en zachte wielen voor harde vloeren. Zo zijn uw vloeren in ieder geval beschermd. Banden van massief rubber zijn bijzonder duurzaam in vergelijking met luchtbanden, die helaas soms een lekke band kunnen krijgen. Een luchtband is daarentegen veel stiller tijdens het gebruik.

......lees meer