+++ Gratis levering met onmiddellijke ingang!* *Leveringen naar eilanden en bergstations zijn uitgesloten. +++

Alle producten

Hefapparatuur & Hefmiddelen

Header

In het magazijn worden dagelijks verscheidene tonnen opgeslagen goederen verplaatst. Heftrucks zijn bijzonder geschikt voor snel en rugvriendelijk transport wanneer zich in het magazijn palletstellingen bevinden. Hierbij rijden de vorken van de pallettruck onder de te verplaatsen last en wordt de last in enkele seconden opgeheven door een handmatige dissel, in het geval van een klassieke handpallettruck. Uitgerust met geschikte wielen - een groter stuurwiel onder de dissel en kleinere vorkrollen in de vorkschoen - beweegt de pallettruck het best op een gladde ondergrond.

Resultaten filteren
×

Prijs / €

Productsoort

Max. belasting (kg)

Hefbereik (mm)

Banden

Toon alle filters

26 artikelen

Bekijk
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Vergelijk
Er kunnen maximaal 4 producten tegelijk worden vergeleken.
474,90
plus 19% BTW
Levertijd 2 - 4 werkdagen
Verzending Franco geleverd
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Hefapparatuur hoort in elk magazijn thuis

Traditioneel worden goederen in magazijnen en productiefaciliteiten verplaatst met een handpallettruck of vorkheftruck. De eenvoudigste en meest duurzame vorm is de handmatige - d.w.z. met spierkracht aangedreven - pallettruck. Uitermate geschikt voor het gemakkelijke transport van EUR-pallets of soortgelijke transportgoederen die eronder kunnen worden geschoven. Een handpallettruck scoort vooral qua prijs, want in vergelijking met elektrisch bediende en grotere modellen is een handpallettruck goedkoop in aanschaf. Ook is er geen stroomvoorziening of intensief onderhoud nodig. Bovendien is er geen speciaal rijbewijs nodig en spreekt de afhandeling voor zich. Dit zijn slechts enkele van de vele redenen waarom een dergelijk model in geen enkel magazijn met bijvoorbeeld palletstellingen mag ontbreken. Het is logisch dat deze stellingen zijn uitgerust met een aanrijdbeveiliging - voor commerciële activiteiten is dit een voorschrift dat jaarlijks wordt gecontroleerd als onderdeel van de stellingsinspectie.

Bouw en bediening van een handpallettruck

Een handbediende pallettruck bestaat uit een bedieningselement, een dissel, een vork en rollen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de zwenkwielen onder de dissel en de vorkrollen, die zich aan de voorkant van de vork bevinden. Het materiaal van een heftruck krijgt veel te verduren en is daarom bij voorkeur ook van ongevoelig staal - vaak gepoedercoat met een goed zichtbare kleur. Voor eenvoudig onderhoud van de hydrauliek is er vaak een zogenaamde smeernippel aan de zijkant van de heftruck. Het bedieningselement heeft een in de handgreep ingebouwde hendel die regelt of de lading omhoog of omlaag gaat. Om de lading op te pakken, wordt de vork volledig onder de pallet geschoven. Vervolgens wordt de hendel in het bedieningselement neergelaten en wordt de vork op de gewenste hoogte gebracht door de dissel op te tillen. Het zakken gebeurt door de hendel in te drukken.

Het beste van vorkheftruck en pallettruck gecombineerd in een hoogheffende truck

Er zijn vele redenen om een hoogheffende truck aan te schaffen: de handpallettruck voldoet niet meer qua hefhoogte, er is geen ruimte of bestuurder voor een vorkheftruck of de hefhoogte is slechts af en toe nodig, zodat de aanschaf van een vorkheftruck niet lonend is..... Wat de reden ook is, een heftruck vult precies deze leemte. De hefhoogte is veel groter, maar het hanteren en de benodigde ruimte zijn precies hetzelfde als bij een handpallettruck. De dissel regelt de heffing en op rollen kan een hoogheffende truck perfect kleinere afstanden in het magazijn of de productielijn afleggen. De pallet of de te verplaatsen goederen worden ook met de twee vorken eronder geschoven en kunnen gemakkelijk op een bestelwagen worden geladen.

De efficiëntie wordt bepaald door de accessoires

Met onze praktische accessoires voor hefapparatuur kunt u nu niet alleen goederen heffen, vervoeren en opslaan. Met de kraanweegschaal kan uw heftruck worden omgebouwd tot een weegstation en met de kleine oprijplaat kunt u paden creëren voor karretjes en wagens. Zo bent u uitgerust voor diverse toepassingen en klaar om uw hefapparatuur flexibel te gebruiken. Alle hier vermelde accessoires zijn compatibel met zowel vorkheftrucks als andere hefapparatuur.
Bent u op zoek naar meer accessoires voor uw heftruck? Neem dan een kijkje in de categorie heftruckaccessoires en ontdek bijvoorbeeld onze lasthaak of de praktische werkmand.

......lees meer